Хърватия обърна шампиона Испания и го изпрати срещу Италия

Изображение 1 от 2

    Хърватия изигра много силен мач и направи обрат за 2:1 срещу Испания. С това воденият от Анте Чачич състав завърши начело в група D със седем точки.

    Европейският шампион Испания остава втори с шест. В другата среща Турция се наложи с 2:0 срещу Чехия и излезе трети с три точки, като запазва възможности за класиране в следващата фаза.

    Неуспехът на футболистите на "фурия роха" ги прати в осминафинал срещу Италия. Стъпка по-напред може да се получи мач със световния шампион Германия.

    Испания и Хърватия изиграха вълнуващо първо полувреме. Още в седмата минута европейският шампион поведе с гола на Алваро Мората. Попадението дойде след много красива атака, при която Давид Силва изведе технично Франсеск Фабрегас в наказателното поле на съперника, а той пусна към играча на "Ювентус". Мората нямаше затруднения да засече в празната врата.

    Хърватите отговориха с натиск. В 12-ата минута Никола Калинич стреля силно от разстояние, но Давид де Хеа изби. Секунди по-късно вратарят сгреши грубо при изнасянето на топката и тя попадна в Иван Ракитич. Полузащитникът на "Барселона" пробва прехвърлящ удар, но нямаше късмет, като топката срещна гредата.

    В 23-ата минута Даниел Субашич се справи с опасен удар на Силва. В последните секунди на първото полувреме Иван Перишич направи забележителен пробив по лявото крило и центрира, а Калинич при близката греда засече с технично отиграване, за да изравни.

    След гола от сектор с хърватски фенове беше хвърлена шумна бомбичка.

    През второто полувреме головите положения не бяха много, но футболът беше динамичен. В 54-ата минута Мората стреля покрай вратата. Десетина по-късно хърватите поискаха дузпа за нарушение срещу Марко Пяца, но такава не беше отсъдена.

    Серхио Рамос беше близо до това да даде преднина на "фурия роха" в 67-ата минута. След центриране защитникът игра с глава, но топката премина покрай гредата.

    Четири минути по-късно Испания получи дузпа, като съдията прецени, че има нарушение срещу Давид Силва. Рамос изпълни, а излезлият около два метра пред вратата си Субашич изби.

    Темпото поспадна, за да дойде 87-ата минута. Хърватите направиха отлична контраатака, при която Перишич получи вляво. Халфът на "Интер" стреля и след минимален рикошет в крака на Жерар Пике топката премина покрай Де Хеа и влезе в близкия ъгъл на вратата му.

    В последните секунди на добавеното време Силва получи възможност, но не можа да изравни.

    В другата среща от групата Турция успя да поведе рано. Емре Мор напредна от дясно и с много добро подаване предостави топката на Бурак Йълмаз, който засече за 1:0.

    Впоследствие чехите взеха инициативата и имаха превъзходство. Пропуските им обаче не им позволиха да изравнят до почивката.

    В 17-ата минута след центриране Томаш Сивок скочи между двама футболисти на съперника и стреля с глава, но улучи гредата. Седем по-късно Волкан Бабаджан спаси изстрел на Павел Кадерабек.

    Отново футболистът на Чехия имаше възможност в 31-ата минута, но не беше точен. Силен удар на Ярослав Плашил от разстояние беше отразен от Бабаджан в последната възможност на чехите за първата част.

    Второто полувреме започна без много опасности. В 60-ата минута турският вратар се справи и с удар на Владимир Дарида. Пет по-късно Турция увеличи преднината си - Мехмед Топал беше в основата, като подаде на Озан Туфан, който с мощен удар отблизо прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Петер Чех.

    Турция се надява да стане един от четирите най-добри трети отбора и да продължи в осминафиналите.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини