Мачът днес: Дебютантите от Уелс срещу устремената към титлата Белгия

Изображение 1 от 4

    Дебютантът Уелс и фаворитът Белгия се изправят във втория четвъртфинал на Евро 2016, за да определят съперника на Португалия в полуфиналите. Двубоят в Лил започва в 22.00 часа и ще бъде предаван пряко по "Диема" и "Диема спорт".

    Уелс ще опита да се класира за финалната четворка на голям шампионат за пръв път в своята история. Преди 58 години британците записват първото си и досега последно участие на голям форум - световното първенство Швеция. Те достигат до четвъртфиналите, където губят минимално от бъдещия шампион Бразилия.

    "Това е най-големият мач във футболната историята на Уелс от 1958 г. Знаем какъв е залогът и какво можем да постигнем. Страхотно е да бъдем в тази позиция и ще оставим сърцата си на терена, за да продължим напред", заяви селекционерът Крис Коулман.

    Водени от звездата на "Реал" (Мадрид) Гарет Бейл, уелските футболисти вече показаха, че могат да победят най-актуалната футболна генерация.

    Двата отбора бяха в една квалификационна група за Евро 2016, a британците не загубиха нито веднъж. Те спечелиха с 1:0 у дома и измъкнаха нулево равенство като гости.

    "Драконът на моя екип - това е всичко, от което имам нужда. Имаме фантастични играчи. Разполагаме с много добър колектив и не сме тук случайно. Побеждавали сме Белгия преди, можем да го направи и сега", заяви Бейл в навечерието на двубоя.

    Именно Бейл вкара единственото попадение в двете квалификационни срещу между Уелс и Белгия. Британците се надяват, че ролята на аутсайдер отново ще им помогне да излъжат белгийците, които още след разпределянето на потоците бяха обявени за големия фаворит в горната половина.

    Белгийците ще преследва първо влизане във финалната четворка на европейски шампионат от 1980 г., когато "червените дяволи" стигнаха до финала. Те започнаха кошмарно Евро 2016 след безпомощна игра срещу Италия и загуба с 0:2, но след това рязко повишиха оборотите и спечелиха три победи при голова разлика 8:0.

    "Трябва да продължим да правим това, което правим най-добре до момента. Победата срещу Унгария (4:0) вече е в миналото и наистина всички трябва да останат здраво стъпили на земята, защото ни очаква съвсем различен мач", коментира селекционерът Марк Вилмотс.

    Той получи една добра и една много лоша новина в навечерието на двубоя. Титулярът в зоната на левия краен бранител Ян Вертонген контузи глезена си в самият край на вчерашната тренировка и ще се възстановява близо два месеца.

    "Точно надувах свирката за край на тренировката, когато изкълчи глезена си при безобидна ситуация. Ян е изключително важен за нас. Това е спортна трагедия", заяви Вилмотс, който остана само с един играч на този пост - 21-годишния Джордан Лукаку.

    Добрата новина за селекционера е, че капитанът Еден Азар ще бъде на разположение. Крилото на "Челси" е се възстанови от мускулната травма, която го тормозеше в последните дни, и всички в Белгия очакват той да продължи страхотното си представяне от последните мачове.

    Капитанът на Уелс Ашли Уилямс също беше под въпрос, след като контузи рамото си при тежко падане в осминафинала със Северна Ирландия. Защитникът на "Суонзи" обаче също ще бъде на линия за двубоя в Лил.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини