20 от 33 в ОбС решиха: Асеновград няма нужда от общинска полиция

С 13 гласа "въздържал се" и 7 "против" ОбС - Асеновград отхвърли предложението за създаване на общинска полиция. Отрицателният вот стана при пълен кворум, нито един съветник не отсъстваше от залата. Подкрепата (13 гласа) дойде единствено от страна на вносителите на предложението "Зелените" и ГЕРБ. Дебатът по темата преди гласуването надхвърли час. Общо взето мненията на противниците на идеята се концентрираха около това колко нецелесъобразно и икономически неизгодно би било създаването на нова общинска структура, която, според тях, би припокривала задълженията и на полицията, и на инспектората по паркинги и гаражи.

От своя страна Дамян Борисов, който е един от вносителите на предложението, коментира, че всъщност няма никакво разумно обяснение защо голямата част от народни избраници в местната власт са толкова против създаването на звено, което ще гарантира обществения ред и спокойствието на гражданите.

След заседанието стана ясно, че групите на "Зелените" и ГЕРБ ще стартират подписка в подкрепа на идеята Асеновград да има общинска полиция.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    бат Сали
    1 -1
    10:08, 7 юли 2016
    Зелените да предложат мерки за ограничаване на хепатита в Асеновград, не да ми се правят на общински полицаи
  • 2
    До
    До бат сали
    1 0
    12:15, 7 юли 2016
    За хепатита да се погрижи кметът ви и зам.-кметицата, не да се правят на разбирачи и от общинска полиция. Първо им е задължение, второ са отговорни персонално.

Още новини

Последни новини