Алтернативни подправки за всяко ястие

Праз лук

Заменете кромида с праз лук. Той е подходяща подправка за супи, салати, задушено. Има деликатен аромат и не оставя лоша миризма в халдилника.

Чийвс

Заместител на лука е чийвс. Нежните зелени листа, накълцани на ситно, ще преобразят даже обикновената картофена салата. Има леко лютив вкус.

Бекон

Парче от това шарено месце ще придаде невероятен вкус на вашата супа или сос.

Ядки и семена

Богатите на протеини семена и ядки са не само яудесно похапване на крак, но и с тях ще добавите много вкус и плътност на вашите супи и салати. Пробвайте със сусам, тиквено семе, маково семе и т.н.

Цитрусови плодове

Със свежия си аромат лимонът или лаймът ще преобразят до неузнаваемост всяко безинтересно ястие. Използвайте смело вместо сол, когато готвите риба, месо, зеленчуци. По-често използвайте цитрусите в прясно състояние.

Джинджифил

Със свежия си аромат и здравословните си качества, джинджифилът от векове е звездата на азиатската кухня.

Дребни плодчета и костилкови

В прясно или сушено състояние, с леко тръпчивия си вкус, прасковите, боровинките и т.н. са подходящи както за сладки, така и за солени ястия.

Доматена салса

Подходяща при приготвянето на почти всякакви меса, зеленчуци и ястия от яйца. Еднакво популярни са класическия доматен сос и пиперливия му мексикански събрат.

Бульон

Зеленчуците на пара наистина са вкусни, но ако са къкрили в пилешки или зеленчуков бульон, те ще станат любимо ястие и за най - злоядите деца.

Кокосов орех

Тропическия вкус на кокосовото мляко е невероятен. Вместо във вода, можете да варите в него ориз или други зърнени храни. Подходящ е за приготвянето на много десерти.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини