Местан дава на съд Божидар Димитров

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан обяви, че ще съди директора на Националния исторически музей Божидар Димитров заради  интервю на Димитров, в което казва, че Местан е турски шпионин.

Местан иска да съди историка за сумата от 681 лева, които щял да внесе във фонда "13 века България". Набива се на очи символиката на посочената сума - годината на създаване на българската държава от Аспарух.

"Вчера прецених, че понататъшното ми аристократично подминаване на тези обиди вече става обществено опасно. Няма да премълчавам повече тези обиди", заяви Местан на брифинг в парламента, цитиран от Дарик.

"Във връзка с последното изстъпление на Божидар Димитров в българска медия, чрез която за пореден път ми отправи обидна квалификация, че съм турски шпионин, заведох искова молба", мотивира се Местан. С нея той настоява Божидар Димитров да бъде осъден за клевета, с която уронва авторитета на български политик.

Като мотиви за депозиране на исковата молба в Софийския градски съд депутатът посочи публичния интерес и също така според него трябва да е ясно, че има конституционни и законови граници, които никой не може да прескача.

Искът е в размер на 681 лева. Божидар Димитров далеч не е по-голям патриот от мен, твърди Местан.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини