58-годишната Нина на съд, изтеглила 10 бона с чужда карта от банкомати в Пловдив и Асеновград

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Нина Д., на 58 г., за това, че при условията на продължавано престъпление, е използвала платежен инструмент, без съгласието на титуляря. Жената е предадена на съд за това, че в периода 7 април - 16 юни 2014 г. е извършила 33 транзакции от различни банкомати в Пловдив и Асеновград, като използвала чужда дебитна карта. Общата изтеглена сума възлиза на 10 570 лева.

Обвиняемата била роднина на втората съпруга на 81-годишен асеновградчанин. Той починал през април 2014 г., за което Нина разбрала от жената, наета да се грижи за него. Втората съпруга също била починала. От брака си с нея мъжът нямал деца и единственият му наследник била дъщеря от първия брак. След като разбрала за кончината му, Нина отишла в дома на дядото, откъдето взела папка с документи, дебитната му карта и ПИН-кода. След погребението се срещнала с дъщерята, обяснила й, че баща й има влог в банка и поискала половината сума за положените от нея грижи за възрастния мъж. Тъй като не получила утвърдителен отговор, Нина започнала да тегли пари от банкомати в Пловдив и Асеновград. Сумите варирали от 10 до 400 лева. Когато дъщерята отишла да прехвърли влога на свое име и установила, че в картата има едва 66 лева, тя сигнализирала компетентните органи.

Обвиняемата е с мярка за неотклонение "подписка". Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което 58-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 2 г. до 8 г. и глоба до двойния размер на получената сума.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини