Борисов се разгневи на Кънев за НАТО

"От Обама до Брюксел ни казват, че сме най-коректният партньор", коментира премиерът

Единственото нещо, което не търпи промяна, е членството ни в НАТО и Европейския съюз и тази тема не подлежи на обсъждане. Така премиерът Бойко Борисов отговори на упреците на Радан Кънев в „Здравей, България”, че само двама от министрите в кабинета работят в подкрепа на Алианса и Европа и са гарант за сигурността.

„Единственият гарант с реална власт, това е правителството. И пази Боже, да е друг гарант. От Обама до Брюксел ни казват, че сме най-коректният партньор.

С кое сме дали основание за тези лъжи и клевети и да се вкарва клин между министри? Този човек иска да се върнат БСП и ДПС на власт. Моите уважения към Трайчо и Гроздан, ама ако те са ни гарантът, няма да сме в НАТО”, каза Борисов.

В „Здравей, България” тази сутрин Радан Кънев каза: „Трябва да мислим за отбраната си и за това какъв член на ЕС сме – активен, пасивен - и да се тревожим, че българското правителство е крайно кекаво по тези въпроси. По въпроса за НАТО ние имаме двама министри, които защитават българския интерес и един премиер, който подрива усилията им. Ние не правим съдебна реформа, ние си разкапваме администрацията, вместо да я направим по модела на западния свят”.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини