В Асеновград: Балкански концерт на участници в Международния фолкфест в Пловдив

За 22-ри път Пловдив ще е домакин на Международен фолклорен фестивал. Събитието, превърнало се в традиция за културния живот на града, е дългоочаквано от всички жители и гости на града. Фестивалът е част от календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят. Едни от най-добрите ансамбли пропътуват хиляди километри, за да ни покажат красотата и уникалността на фолклора на своята страна.

В тазгодишното издание, което ще се проведе от 1 до 5 август, ще си дадат среща представителни фолклорни състави от Гърция, Италия, Мексико, Румъния, Сърбия и Унгария. За съжаление, групата от Грузия, която бе заявила участие, няма да се включи, поради затруднения, свързани с ограничения във визовия режим, в следствие на обстановката в Турция и региона.

Всяка вечер от 17.30 часа в Пловдив ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от Дом "Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където ще изнасят концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на сцената на Античния театър от 20.00 ч. Входът за събитията е свободен.

От българска страна в програмата на фестивала ще се включат ФА "Тракия", Формация "Елика" и танцови състави, участвали в надиграването "Хопни ми-тропни ми". Символичен домакин фестивала от българска страна е ансамбъл "Тракия".

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта. На 2 август ансамблите от Румъния, Гърция и Сърбия ще изнесат на представление в Асеновград, а на следващия ден танцьорите от Унгария ще гастролират в Хисар.

П Р О Г Р А М А

1 август, понеделник

17.30 ч. Дефиле от дом "Левски" до пл. "Стефан Стамболов"

18.30 ч. Концерт на открита сцена на пл. "Стефан Стамболов" с участието на ФА "Тракия" и колективите от Гърция, Италия, Мексико, Румъния, Сърбия, Унгария

20.00 ч. ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на XXII Международен фолклорен фестивал - Пловдив, 2016 - Античния театър

2 август, вторник

17.30 ч. Дефиле от дом "Левски" и концерт на открита сцена на пл. "Стефан Стамболов"

20.00 ч. Концерт на Античния театър с участието на колективи от Италия, Мексико, Унгария и Формация "Елика"

19.00 ч. Дефиле и концерт в Асеновград на колективи от Румъния, Гърция и Сърбия

3 август, сряда

17.30 ч. Дефиле от дом "Левски" и концерт на открита сцена на пл. "Стефан Стамболов"

19.30 ч. Дефиле и концерт в Хисаря на колективи от Унгария

20.00 ч. концерт на Античния театър на ФА "Тракия" и колективи от Гърция, Италия, Румъния, Сърбия

4 август, четвъртък

17.30 ч. Дефиле от дом "Левски" и концерт на открита сцена на пл. "Стефан Стамболов"

20.00 ч. Концерт на АнтичНИЯ Театър с участието на колективи от Италия, Мексико, Фолклорна асоциация "Каракачани - Тракия", Гърция, Унгария и танцови състави от фестивала "Хопни ми-тропни ми"

5 август, петък

17.30 ч. Дефиле от дом "Левски" и концерт на открита сцена на пл. "Стефан Стамболов" с участието на ФА "Тракия" и колективи от Гърция, Италия, Мексико, Румъния, Сърбия, Унгария

20.00 ГАЛА-КОНЦЕРТ И ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ЗАКРИВАНЕ на XXII Международен фолклорен фестивал на Античния театър

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини