Бежанец се нахвърли с нож върху свещеник в Белгия

Мъж, търсещ убежище (т.е. бежанец или мигрант), е ранил с нож свещеник в белгийската провинция Лимбург, съобщи телевизия RTL, цитирана от "Фокус".

В неделя бежанец, чиято самоличност не е установена, е почукал на вратата на дома на 65-годишния католическия енорийски свещеник Жо Вандерле. Той го помолил да го пусне да вземе душ, на което свещеникът не могъл да откаже, според RTL.

При излизането си от банята, "гостът", който се представил като търсещ убежище в съседна Холандия, поискал пари. След като му било отказано, той нанесъл удари с нож на Вандерле и избягал.

Губещият кръв свещеник е успял да извика бърза помощ, благодарение на която е успешно опериран и животът му е вън от опасност.

Прокуратурата в Лимбург започна разследване, полицията търси свидетели, за инцидента, станал само 5 дни след ужасяващото убийство на свещеник в северна Франция.

Кметът на градчето Ланакен, където е извършено престъплението, заяви че „независимо от силния шок, трябва да подчертаем, че към настоящия момент на разследването въпросният инцидент не може да бъде свързан с тероризъм“.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини