Заради жегата и човешката небрежност: Всеки ден пожари, спасиха животни в Боянци, в Милево огънят погълна крави и прасета

На близо 800 сигнала за произшествия са реагирали екипите на пожарните в Пловдивско в рамките само на един месец. Най-често е ставало дума за запалвания в сухи треви на големи площи, като в някои от случаите са нанесени сериозни материални щети. В резултат на човешка небрежност са унищожени селскостопански и вилни постройки, селскостопанска техника, фураж под формата на бали слама и люцерна. Възникнали са и няколко пожара в горски фонд, своевременно ликвидирани, благодарение на усилията на огнеборците, както и на доброволци и горски служители, заради което е предотвратено огънят да обхване по-големи площи и да нанесе сериозни щети.

Само вчера в района се разразиха два пожара. В бившия селскостопански двор в Боянци се запали слама, след което пламъците са се прехвърлили върху постройки, комбайни и други машини. Щетите са върху общо 1500 кв.м. сградна площ, десетки хиляди бали слама и люцерна, изпепелените са хамбар, овчарник и навес. Няма пострадали животни. Пожар бе потушаван и в селскостопанска постройка в Милево. Пламъците обхванали обора на 82-годишен местен жител. Унищожени са покривна конструкция, тонове фураж, стотици бали слама, огънят е погълнал и четири животни - две крави и две прасета. Предполага се, че инцидентът е предизвикан от небрежност при боравене с открит огън.

От Дирекцията за противопожарна безопасност и защита на населението апелират за повишено внимание и отговорност при боравенето с огън на открити места във връзка с настъпилото продължително засушаване и високите летни температури.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини