Балканска фиеста се вихри днес в Асеновград

В центъра на Асеновград днес ще се вихри истинска балканска фиеста. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на фолклорни ансамбли от Румъния, Гърция и Сърбия. Всички те са участници в 22-ия Международен фолклорен фестивал в Пловдив, който бе открит снощи на Античния театър. В тазгодишното издание, което ще продължи до 5 август, освен трите балкански състава участват и танцьори от Унгария, Италия и Мексико. Не пристигна единствено групата от групата от Грузия, която бе възпрепятствана от ограничения във визовия режим в следствие на обстановката в Турция и региона.

Всяка вечер от 17.30 часа в Пловдив ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от Дом "Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където ще изнасят концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на сцената на Античния театър от 20.00 ч.

Входът за събитията е свободен.

От българска страна в програмата на фестивала се включат ФА "Тракия", Формация "Елика" и танцови състави, участвали в надиграването "Хопни ми-тропни ми". Символичен домакин фестивала от българска страна е ансамбъл "Тракия".

Дефилето и концертът в Асеновград днес са с начален час 19.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини