"Краят на интернет” определен за 2012-а

Нарастващото търсене на интернет-трафик през 2012 г. ще доведе до изчерпване на инфраструктурните възможности на Mрежата, пише PC World, като цитира доклад на компанията Nemertes Research.

От Nemertes подчертават, че през 2012 г. няма да се случи крах или да настъпи край на целия интернет.

Но обикновените потребители най-вероятно ще се сблъскат с проблеми при работата си с такива взискателни към трафика интернет приложения, като файлообменните мрежи и видеохостингите.

Авторите на изследването са на мнение, че недостигът на пропускателна способност може да доведе до отлив на потребители от някои сайтове.

Предполага се, че в близките години ще има все повече потребители, които ще преминат прага на трафика, поставян от много провайдери при "неограничен достъп".
Както например американският интернет доставчик Comcast е поставил лимит от 250 GB месечно.
С течение на времето все повече потребители ще го достигат и надхвърлят.

Nemertes Research не за първи път предсказват възникването на дефицит на пропускателната способност на Мрежата.
Миналата година компанията излезе с аналогичен доклад, в който се посочва, че интернет ще престане да задоволява търсенето на трафик още през 2010 година.

Новият срок се появи в резултат на поправки, дължащите се на условията на финансова криза.

Трябва да се отбележи, че обикновено "краят на интернет" се прогнозира във връзка с изчерпването на IP-адресите, които може да свършат към 2017 година.

За да предотврати това, координаторът на Мрежата - организацията ICANN, започна преминаване на нови адреси, изтъква ЛентаРу.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини