Internet Explorer отстъпва

Компанията OneStat публикува ново изследване за популярността на браузърите сред потребителите по цял свят. Най-популярен остава Internet Explorer, делът на който е 81,36%, но в сравнение с данните от февруари, браузърът е загубил 1,91% от пазара. На второ място е Firefox на Mozilla – той е използван от 14,67% от потребителите.
По данни на OneStat, браузърът Safari е увеличил своята популярност в сравнение с февруари от 0,24% до 2,42%. Понататък следват Opera (0,55%), Google Chrome (0,55%) и Netscape (0,32%).
Анализаторите отбелязват, че Safari е най-популярен в Канада – там той заема 7,56% от пазара. В САЩ неговият дял е 3,95%. Делът на Google Chrome в САЩ и Канада е съответно 0,62% и 0,92%. От Onestat уточняват, че не са взели предвид използването на Safari в Apple iPhone.
От своя страна, компанията Net Applications привежда малко по-различни данни за популярността на Интернет браузърите. Според нея, Firefox в най-скоро време ще достигне 20%. Делът на Safari също се е увеличил – от 5,81% до 6,25%, а позициите на Opera и Netscape са нараснали незначително.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини