САЩ ремонтира детска градина

В петък, 26 август, полк. Дийн Суик, заместник-началник щаб на 412-та инженерна бригада и Снежана Данева, заместник-кмет на община Велико Търново ще открият ремонтираната детска градина „Надежда“ в град Килифарево.

Проектът е осъществен съвместно от военнослужещи от 375-та инженерна бригада, 412-та инженерна бригада и военнослужещи в химическото поделение, част от химическия батальон в Мусачево на Българските сухопътни сили. Общата стойност на проекта е близо 75 000 долара. Ремонтните дейности в детската градина включват ново оборудване за кухня и реновирана детска площадка с обновяване на дренажната система, което осигурява по-безопасна и енергийно ефективна среда за 54-те деца, които посещават единствената детска градина в Килифарево.

Програмата за оказване на хуманитарна помощ на цивилното население подобрява оперативната съвместимост между съюзниците, като в същото време посреща нуждите на местните общности и подобрява качеството на живот на българите.

През последните пет години Правителството на САЩ е инвестирало над 4 милиона долара в различни проекти за хуманитарна помощ в България. Български и американски военни заедно полагат доброволен труд за успешното реализиране на тези проекти. Освен това по тази програма Правителството на САЩ си партнира с неправителствени организации и местни компании за осъществяването на проектите в съответствие със стратегията за социално и икономическо развитие на България.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини