Христо Шопов - Национално турне`2016: Звездата от "Вчера" и "Страстите Христови" за първи път на асеновградска сцена

Изображение 1 от 2

    След 15 години отсъствие от театралната сцена Христо Шопов се завърна триумфално с национално турне и постановката "Догодина по същото време". Привлечен от драматургията и желанието си да изживее радостта от личния контакт с публиката, за първи път през 2016 г. той реши да зарадва не само почитателите си на софийска сцена, но и в страната. Гастролите преминават със забележителен успех, многобройна публика, широк медиен отзвук и много аплодисменти.

    Пиесата, създадена от Бърнард Слейд, има редица награди и над1400 представления на Бродуей. Сега предизвикателството да се превъплътят в образите на Джордж и Дорис приемат Христо Шопов и Лилия Маравиля - актьори със забележителен талант и респектираща кариера. Със своето майсторство, те завладяват почитателите на театралното изкуство и ги увличат в едно страстно приключение из необятните лабиринти на човешката душа.

    Националното турне на Христо Шопов ще стартира на в средата на месеца и ще мине през 10 български града. Сред избраните е и Асеновград. Представлението ще е на 28 септември от 19 часа. Билети могат да бъдат закупени на касата на читалище "Родолюбие", както и в мрежата на eventim.bg.

    "Догодина по същото време" е точката на пресичане на две търсещи се и отдадени една на друга души, извън параметрите на времето, социалния статус и битийните условности. История за една изневяра,превърнала случайността в съзнателен избор и повод за преоткриване – година след година... Вдъховяваща изповед, изпълнена със забавни ситуации, обрати, изпитания и възторжен триумф на любовта, като неизменно присъствие в житейските сезони.

    Извън театралната сцена голяма любов на Христо Шопов си остава киното. Актьорът е носител е на редица наши и международни награди, като за ролята си на Пилат Понтийски във филма на "Страстите Христови" (реж. Мел Гибсън) получава наградата за най-добър актьор от Филмовия Фестивал в Иркутск през 2004 г. Христо Шопов е главно действащо лице в над 70 филма, запечатали във времето изключителни образи,сред които "Вчера", "Маргарит и Маргарита", "Очите плачат различно", "Love.net", „Дървото на живота” и много други.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини