Най-странното кръстовище в света - "Магическо кръгово" (видео)

Съществува място по света, където автомобилите се въртят в кръг във всички посоки, истинско мистериозно танго. Това място е Суиндън, близо до морето. А завихреното движение е наречено “магическо кръгово”.

Но как точно работи магията? Обикновеното кръгово е ефикасен начин за по-бързо и безопасно преминаване на трафика. Свикнали сме да смятаме, че кръстовищата са смъртоносни места, докато шофирането в кръг намалява вероятността от инциденти. Твърди се, че кръговите ограничават броя на тежките катастрофи с ¾.

Магическото кръгово е артефакт от характерния за 20-те век оптимизъм и вярвания, че всички неща биха могли да работят по-добре. То е комбинация от общо 7 кръгови и работи безотказно вече 60 години. Докато в нормалните кръгови кръстовища трафикът се движи само в едната посока, в Суиндън движението е двупосочно. Водачите изминават разстоянието от точка А до точка Б без да им се налага да заобикалят цялото кръгово, те разполагат с опцията да използват различни пътища, за да достигнат до един и същ изход, за да се избегне трафика. Може и да изглежда хаотично, но всъщност е доста ефикасно.

През последните 5 години, магическото кръгово е ставало свидетел само на един фатален инцидент.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ша
    шар
    4 0
    14:04, 2 сеп 2016
    Ето къде са се учили инжинерите на ГЕРБ, как се прави нещо, което е хипер тъпо, хипер сложно, супер скъпо и напълно безполезно, вгочаващо живота на хората!!! евала

Видеа по темата

Последни новини