Разследват германската футболна легенда Бекенбауер за корупция

Германската футболна легенда Франц Бекенбауер се разследва за корупция, потвърдиха швейцарски прокурори, цитирани от Би Би Си.

През март ФИФА започна проверка на шестима души за участието им в спечелването на домакинството на Световното първенство от Германия през 2006 г.

Швейцарските прокурори казват, че са започнали свое собствено разследване, което е свързано с това на ФИФА.

Бекенбауер, който ръководеше организационния комитет на Германия във връзка с първенството през 2006-а, отрича обвиненията в корупция. 

Миналия октомври той каза, че е направил "грешка" в процеса по кандидатстването за домакинството, но отрече да са били купувани гласове.

Германия печели правото на домакинство през 2000 г. в конкуренция с Бразилия, Англия, Мароко и РЮА. Страната заема третото място, а шампион става Италия.

Франц Бекенбауер, наричан още Кайзера, е германски състезател и треньор по футбол. Играе за „Байерн“ (Мюнхен) и националния отбор. Става световен шампион и като футболист (1974), и като треньор (1990). Два пъти е награждаван със Златната топка – като футболист през 1972 г. и като треньор през 1990 г. Президент е на „Байерн“ от 1994 г., а от 1998 г. е вицепрезидент на Германския футболен съюз.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини