Световен конгрес на военната история в Пловдив, участниците с тур из Асеновград още първия ден

Световният конгрес на Международната комисия по военна история /МКБИ/, който ще се проведе в Пловдив, ще бъде открит официално на 5 септември и ще продължи до 10 септември. Темата за дискусии тази година е "Локални войни - глобален отзвук". Българската национална комисия по военна история /БНКБИ/ е член на световната организация и участва в конгресите с доклади на български военни историци.

Събитието е ежегодно и се провежда в една от 40-те страни-членки, осигуряващи домакинството. България е избрана за трети път, като този път домакин ще е Пловдив. Провеждането там ще спомогне за обогатяване на познанията на световната военноисторическа общност с древната българска история и култура на района, както и за представянето на Пловдив като Европейска столица на културата`2019.

На откриването в парк хотел "Санкт Петербург" е поканен и кметът на Асеновград Емил Караиванов. За участниците във форума е предвидена богата културна и туристическа програма, съобщават организаторите. Още първия ден те ще пристигнат за туристическа обиколка на Асеновград и региона. Гостуването, на което домакин ще бъде зам.-кметът Мария Вълканова, ще завърши с посещение на Араповския манастир.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини