Продължава борбата с пожарите в селата Хухла и Главан

Пожарът край ивайловградското село Хухла е локализиран на площ от около 1000 декара, от които 400 декара са гора. Това съобщи в събота пред БНР комисар Тошко Бързилов , началник на Оперативния център на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Няма опасност за населените места, намиращи се в близост до пожара.

В гасенето на огъня участват 10 екипа на пожарната, екипи на горското стопанство, доброволци от Ивайловград и местни жители.

Големият пожар край гълъбовското село Главан е локализиран напълно, но продължават услията за потушаването му. На място са 6 пожарни екипа, поставена е и охрана, която ще остане на мястото поне до вечерта, каза още комисар Бързилов.

В областите Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Бургас и Добрич има екстремален индекс за пожароопасност, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. При този индекс са възможни бързо разпространяващи се и много силни пожари. Много голям индекс за опасност от пожари има и в някои части на областите Пазарджик, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Благоевград, Кюстендил, Перник и Варна.

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини