Къде купуват имоти руснаците

Чехия и интересна заради близостта си, а Египет заради достъпността на пазара

Интереса на руските инвеститори привличат пазарите на недвижими имоти в Германия, Египет, Израел и Чехия, смята директорът на отдела за управление на имоти в чужбина на руската агенция "Миэль" Наталия Завалишина.

„В последно време се забелязва нарастване на интереса на купувачите към пазарите на имоти в Германия, Египет, Израел и Чехия", казва тя, цитирана от Интерфакс. В Германия инвеститорите се интересуват по-конкретно от имоти на територията на бившата ГДР и в Берлин.
Чехия е интересна за руснаците поради близостта си. Според Завалишина за 60-80 хил. евро в Чехия може да се купи „нелошо жилище". За да купят имот в Чехия обаче руснаците трябва да регистрират фирма.

Заради отпадането на визите руските купувачи проявяват голям интерес към имоти в Израел. Според Наталия Завалишина цените на първичния пазар там са по-високи отколкото на вторичния, а средната цена на кв. м е между 1000 и 1500 евро.
Египет се оказва привлекателен заради достъпността си. „Тук може да се купи жилище за 20 хил. долара. Освен това, има добра доходност от наеми", обяснява Завалишина. Чуждестранните инвеститори в Египет са освободени от данъци. В курорта Хургада може да се купи имот на цена от 500 долара за кв. метър, а в Шарм ел-Шейх и в Сал Хашиш- от 1000 долара.

Според компанията в Испания се наблюдава понижение на активността на купувачите, въпреки че сега е „най-благоприятният момент за покупка на жилище в Испания за тези, които планират такава".

Според данните на руския портал за имоти в чужбина Prian.ru пък България беше най-популярната дестинация сред руските купувачи на имоти в чужбина през октомври, въпреки че интересът към страната леко отслабва.
Източник: investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини