Осъдиха кандидат за общински съветник за трафик на мигранти

Осъдиха условно кандидат за общински съветник от ГЕРБ за нелегален трафик на мигранти. 49-годишният Мустафа Ибрям Хюсеин от Руен возил един сириец, чужденецът давал 600 евро за транспорт до София.

Кандидат за общински съветник от ГЕРБ в Руен на избори за местна власт през 2015 г.  получи условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода по обвинение за нелегален трафик на мигранти. Това съобщиха магистрати пред Дарик. Решението е на Районния съд в Царево.

Присъдата срещу 49-годишния Хюсеин от руенското село Дъскотна бе произнесена по съкратената процедура само три дни след като кандидат - общинарят бе заловен край Аркутино. Той бе хванат да превозва един сириец, влязъл нелегално в страната ни. В  автомобила са били още 12-годишната доведена дъщеря на Хюсеин и 30-годишният пастир Мехмед Мустафа. След тях са се движили още три автомобила, пълни с мигранти. 

Пред разследващите Хюсеин обяснил, че същия ден пастирът позвънил по мобилния му телефон и обявил, че е открил в гората сиреец, който предлагал 600 евро, за да бъде откаран в София. Хюсеин пристигнал с личната си кола и качил чужденеца. По пътя обаче бил засечен от "Гранична полиция"

С решение на Районния съд в Царево и след постигнато споразумение с прокуратурата, магистратите конфискуваха в полза на държавата автомобила му, с който е извършено престъплението и наложиха на кандидата за общински съветник глоба от 1000 лева.

Още осем нелегални мигранти от Сирия - четирима мъже, две жени и десет деца, бяха са засечени днес на черния път между село Фазаново и Китен. Чужденците са били транспортирани с автомобил "Мерцедес". Шофьорът обаче зарязал мигрантите, избягал и оставил колата на пътя.

Източник: http://dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини