Борисов отива в Братислава, Ненчев участва в охраната на небето ни

Премиерът Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейският съвет, което ще се проведе на 16 септември в Братислава, Словакия.

По време на заседанието държавните и правителствени ръководители на 27-те държави членки (без участието на Великобритания) ще представят визията си за бъдещето Съюза, съобщиха от правителствената пресслужба. Акцент ще бъде поставен върху предизвикателствата, свързани с миграцията, охраната на външните граници на ЕС, вътрешната и външна сигурност. На срещата ще бъде поставен и въпросът за оказване на подкрепа на страната ни за охрана на границата с Турция. 

Припомняме, че в прав текст Борисов вече поиска публично от ЕС 160 млн. евро за опазване на българо-турската граница.

Същевременно министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в заключителния ден от съвместното изпълнение на задачи по охраната на въздушното пространство на нашата страна от военновъздушните сили на България и САЩ, съобщиха от МО. В авиобаза Граф Игнатиево той ще се запознае лично с координирането при изпълнението на задачите от българския и американския състав, с постигнатата добра комуникация между екипите и ще лети с МиГ-29.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини