Депутатите заседават извънредно във вторник и сряда

И.д. председателят на парламента Димитър Главчев свиква извънредни пленарни заседания на 18 и 19 октомври. 

На 18 октомври депутатите ще заседават от 12.00 до 17.00 часа, а на 19-ти - от 9 часа, съобщиха от пресцентъра на НС. 

В дневния ред са включени проекторешение за отмяна на депутатската ваканция за президентския вот и проекторешение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” за периода от 2006 г. до края на септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна. 

В програмата са и ратифицирането на Договора за залог върху трежъри сметката между България и Европейския инвестиционен фонд за изпълнението на Инициативата за малки и средни предприятия по Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия” 2014-2020, както и второто четене на промени в Закона за военната полиция.

Предвижда се народните представители да обсъдят и проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави- членки, от друга страна, както и проекти на решения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.
Първо гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите и на промени в Изборния кодекс също са в дневния ред на извънредното заседание.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини