Облаци ни захлупват, температурите между 12 и 17 градуса

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса. Максималните, в повечето места, ще са между 12 и 17 градуса, малко по-високи - в централните и източните части на Южна България. Атмосферното налягане ще се понижава и ще остане малко по високо от средното за месеца.


По Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд с временни разкъсвания на облачността. Без валежи. Максималните температури ще са между 16 и 19 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд на много места в масивите от Западна България все още ще превалява дъжд, а в сутрешните часове по най-високите върхове - сняг, но валежите ще спират и през деня ще е почти без валежи. 

Ще духа умерен, по високите и открити части - и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В неделя облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб. Температурите ще останат почти без промяна: минималните - между 6 и 11 градуса, а максималните - между 14 и 19 градуса. В понеделник в планинските райони ще бъде предимно слънчево, а в низините и котловините сутринта ще се образува мъгла или инверсионна облачност, там на отделни места е възможно и да преръми. Минималните температури ще са малко по-високи. прогноза дъжд

Източник: http://frognews.bg

Коментари в сайта

Последни новини