Шизофреник напада системно в София

Мъж, болен от параноидна шизофрения, намушка свой познат на столичната улица "Владайска". Инцидентът стана рано сутринта в петък. Жертвата е с прободни рани – три в гърдите и една в ръката. Оказва се, че случаят не е единичен и има и други сигнали в полицията срещу мъжа.

Владимир Пенев бил изключително агресивен, твърдят от лечебното заведение, в което е приеман многократно. Жалбите са десетки, а резултати няма. въпреки че се е лекувал в Белгия, няма подобрение на здравословното му състояние.

Приятел на пострадалия разказа по Нова телевизия, че тормозът над него и негови приятели продължава от повече от година. Имали и информация, че Владимир Пенев е вилнял на територията на четири районни управления в столицата.

„От полицията ни казаха да пишем жалби. Последната обаче костваше осем месеца, за да я разгледат и накрая получихме отказ”, разказа потърпевшият, който също е станал жертва на побой от Пенев.

Той обясни, че никой не го е провокирал, за да прояви агресия. Според хората Владимир Пенев ще бъде отново пуснат от болницата днес.

Публикувано във факти.бг: От полицията обясняват, че според закона нищо не може да се направи, защото психично болните не носят наказателна отговорност. Това, което може да се направи, е да бъде задържан максимум за 6 месеца за принудително лечение. Поради липса на бюджет обаче болните бързо са освобождавани от психиатричните клиники.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини