Развъдник за кучета тормози жителите на Железница

Жителите на софийското село Железница са подложени на тормоз от десетки кучета, съобщава БиТиВи, позовавайки се на информация от потърпевши. Местен жител твърди, че в селото не може да се живее спокойно. По думите му десетки животни за продан в Западна Европа се отглеждат в една къща.

Любомир Дончев живее в селото от години. Той споделя, че внуците му ги е страх от кучетата и затова вече не искат да ходят там. Дончев разказва, чеглутницата започвала да вие и лае от 4.00 часа сутринта. Не можело да се спи. Никакво спокойствие нямало и през целия ден.

Освен това от двора на кучешкия развъдник се носела и непоносима миризма.

Собственичката не се съобразявала с никого. Местните хора са недоволни, че бизнесът с кучетата е за сметка на всички.

Оказва се, че в наредбата за домашните любимци няма посочен максимален брой животни, които могат да се отглеждат в жилище, дори и с цел продажба. Това е и причината управата в район Панчарево да не може да санкционира жената, която развъжда кучетата. Те все още я чакат да предостави информация за любимците си в данъчната служба.

Властите и общината до този момент не били реагирали. Единствено Агенцията по безопасност на храните не издала акт, че обектът няма регистрация при тях.

От управата в район Панчарево не можели да санкционират жената за броя на кучетата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини