„Най-големият урок в света“ изнесоха в ОУ "Ал.Константинов"

    В „Най-големият урок в света“ се включи за втора поредна година димитровградското ОУ "Алеко Константинов". Кампанията е по инициатива на ООН и Уницеф, а целта е деца и младежи да се запознаят с глобални цели за устойчиво развитие като ангажимент към бъдещето на планетата.

    „Най-големият урок в света“ се проведе в 3б клас с класен ръководител Ваня Зафирова. Учениците се запознаха с една от целите за устойчиво развитие – Изкореняване на бедността. В урока участваха родители,  учители и представители на фондация „Подари усмивка“.По същата тема дискутираха и учениците от 6а клас с класен ръководител Димитрина Филипова.

    В урока участие взеха и 6 б клас с класен ръководител Елена Генчева и 7а клас с класен ръководител Владимира Самарджиева, които разговаряха за правото на качествено образование - една от целите, които човечеството трябва да постигне.Със 17-те глобални цели за устойчиво развитие в трите основни измерения – икономическо, социално и екологично се запознаха учениците от 5а, 7б и 7г  с класни ръководители  Александър Дафинов, Гошо Бинев и Лушка Тонева.

    Шестокласниците в групата за СИП по Английски език с ръководител Галина Жечева обсъждаха въпросите за правата на децата и се запознаха с Конвенцията на ООН.  С помощта на своите учители учениците се обединиха около идеята, че централно място в образованието за устойчиво развитие заемат въпросите за равенството, солидарността, качественото образование и отговорността на човек към себе си, към обществото и към околната среда.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини