Децата от различни етноси в Припек си подават ръка

56 деца от 3 до 7 години от Детска градина „Слънчев рай“ в джебелското село Припек ще получат възможност за пълноценна социализация по проект „Подай ръка да успеем заедно“, който стартира през октомври. Това съобщиха от общинската администрация в Кърджали.

Приоритет на проекта е реализиране на различни форми на работа, за интегриране на децата и учениците от етническите малцинства.
С въвеждане на новия Закон за училищното и предучилищно образование и възпитание все повече се налага интеркултурното възпитание за социализация на децата с различен етнос. С настоящия проект на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства ( ЦИОДУЕМ) се насърчават занимания с разнообразни дейности. Целта е по-добро усвояване на българския език и придобиване на социални умения.

Проектът е с продължителност 9 месеца и създава седем дейности по предварително изготвен план, ще бъдат изготвени още програми и стратегия. Формирани са 4 творчески клуба. Предвиждат се  лекции, мероприятия и анкетно проучване съвместно с учители, родители и деца. Всички останали деца, родители и учители от Детска градина „Слънчев рай“ ще подадат ръка на децата, включени в проекта, за да успеят заедно.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини