Няма следа от изчезналия велосипедист под връх Ботев

Четвърти ден издирват велосипедиста, изчезнал по маршрута хижа „Тъжа" - връх Ботев, но следа от него няма, предаде снощи dariknews.bg.

Вчера към 18.00 часа температурата на старопланинския връх е била минус 8 градуса и в района има много гъсти мъгли. Това са съобщили за Дарик от Туристическо дружество „Приста" - гр. Русе, което стопанисва популярната сред планинарите хижа.

Планинската спасителна служба (ПСС) продължава да издирва 34-годишния мъж. Връзката с него е загубена в района на връх Ботев. Сигналът е подаден около 23:45 часа в сряда на 27 октомври.

Колоездачът е тръгнал с два напълно заредени мобилни телефона, но в района на връх Ботев обхватът се губи, а на много места изчезва напълно.

По първоначална информация той е бил облечен с екип на велосипедист - плътни, но сравнително тънки за сезона черен клин и тъмносиво яке. Носел е малка раница.

Предполага се, че е имал намерение в рамките на деня да качи върха с колелото и да се прибере в хижата.

В издирването му са участвали планински спасители от отрядите в Карлово, Калофер, Троян, Ловеч, Пловдив и София, съобщиха от ПСС. Три следови кучета са с тях.

Още от четвъртък в акцията са се включили и доброволци - роднини и приятели на изчезналия мъж.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини