Сирийка и децата й бяха открити във фризер - убити

Телата на сирийска бежанка и двете й дъщерички бяха открити във фризер в датското им жилище, съобщиха световните агенции. Полицията издирва бащата.

Труповете на 27-годишната жена и на двете момиченца - на 7 и 9 години, са били намерени, след като техен близък сигнализирал в полицията. Мъжът бил разтревожен, че не са се обаждали от няколко дни.

"Съпругът на жертвата и баща на децата й отсъстваше от апартамента и активно се издирва", заяви полицията в комюнике, цитирано от БТА. От там потвърдиха, че майката и дъщерите й са били убити, но отказаха повече информация.

Семейството пристигнало в Дания миналата година и четиримата получили бежански статут. Установили се в южната част на страната.

Дания, приела през 2015 г. 21 000 бежанци, е последният транзитен етап от миграционните маршрути до съседна Швеция - най-предпочитаната от кандидатите за убежище държава в Северна Европа. След като в началото на тази година Дания възстанови граничния контрол, мигрантският поток към нея намаля чувствително.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини