Тръмп: Ще бъда президент на всички американци

В тържествената си реч като избран президент на САЩ Доналд Тръмп обеща първата му работа в Белия дом да е посветена на “излекуване на раните на разделението“, нанесени на нацията по време на кампанията и обединяването на всички американци.

“Казвам, че е време да пристъпим напред като обединен народ. Уверявам всеки гражданин, че ще бъда президент на всички американци. Това е много важно за мен“, каза той.

Тръмп поздрави своя опонент Хилъри Клинтън, че “се е борила много здраво“ по време на кампанията“. Според него американците дължат на Клинтън “голяма благодарност“ за десетилетията й публична служба. Той обяви, че Хилъри Клинтън му е обадила, за да му честити победата.

Доналд Тръмп побърза да увери света какво може да се очаква от него в Белия дом.

“Ние винаги ще поставяме интересите на Америка на първо място, но ще постъпваме честно с всички. Винаги ще търсим това, което ни обединява, без враждебност“, каза новият президент.

Той се обърна специално към своите политически опоненти: “Обръщам се към тези, които не са ме подкрепяли в миналото. Ще разчитам на вашата помощ и напътствия, за да обединим отново тази велика страна“.

Тръмп обясни, че той не е водил точно предизборна кампания, а че е създал голямо движение на хора, което е довело до този „исторически“ избор.

“Казвал съм и преди, че нашето не беше точно кампания, а велико и невероятно движение, създадено от милиони здраво трудещи се мъже и жени, които обичат своята страна и искат по-добро бъдеще за себе си и своите семейства. Кампанията вече свърши, но работата на това движение тепърва започва“, каза Тръмп.

Неговият вицепрезидент Майк Пенс също отчете историческия избор на Тръмп и отбеляза, че “Америка има своя нов шампион“. Именно Пенс въведе Тръмп на сцената с думите: „Имам високата чест и рядката привилегия да ви представя избрания президент на САЩ – Доналд Тръмп“.

Новият президент се появи заедно с членовете на своето семейство и най-близките хора от екипа си. Тържественият момент бе озвучен от саундтрака на филма „Airforce one“ (така се нарича президентския самолет).

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    0 0
    13:33, 9 ное 2016
    дано наще тъпи политици най-после разверат колко е велик путин.
Последни новини