Отново валежи и буря в края на седмицата

След силните дъждовете през последните два дни, довели до локални наводнения, ситуацията днес е спокойна. През уикенда ще вали, ще има и силен вятър.

Ситуацията в страната е спокойна, няма населени места без ток след вчерашните проливни дъждове и силен вятър в областите Благоевград, Смолян и Кърджали, каза за БНР Валентин Кръстев oт Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

32 екипа на дирекцията са работили през изминалото денонощие в трите области. Повечето от получените над 70 сигнала  са били за наводнени приземни помещения, части от пътната инфраструктура, паднали дървета, както и за отстраняването на опасни предмети, каза Кръстев. Изтеглени са били 14 закъсали превозни средства, евакуирани на безопасно място са били десетки застрашени стопански животни по поречието на река Струма. Екипите са участвали в укрепване на дигите по поречието на река Глазне на територията на община Банско. 

Никъде не се е налагала евакуация на хора, няма и пострадали хора.

Прогнозата за следващите дни

Преди обед днес все още ще превалява над североизточните райони, но и там преваляванията ще спират. Дневните температури ще са от 11 до 16 градуса. Слабият до умерен западен вятър след обяд ще стихне.

Утре ще има променлива облачност, увеличаваща се от запад. Ще е почти без валежи. Температурите сутринта ще бъдат от нула до 5-6, по Черноморието и в крайните южни райони до около 10 градуса, дневните от 11 до 17 градуса.

В събота минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. Още през нощта, срещу почивния ден в северозападните райони, ще завали дъжд. През деня валежите ще обхванат цялата страна. 
Дневните температури ще са от около 9 в крайните северозападни райони до 18-19 в югоизточните части на страната.

В Южна и Източна България вятърът от юг ще бъде умерен, северно от планините и по билата - силен и  бурен. Още преди края на деня вятърът ще смени посоката си от запад-северозапад и бързо ще нахлува студен въздух

В неделя ще бъде много ветровито. В Дунавската равнина вятърът ще бъде силен и бурен. Бъдете внимателни! 
Дневните температури ще са от около 5 до 11 градуса.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини