Прокуратурата повдигна обвинения на управителя на "Техномаркет"

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу управителя на "Техномаркет България" АД Николай Китов за безстопанственост, с което е нанесъл вреди за 4 229 576 лв.

Според прокуратурата Китов умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководеното, управлението и стопанисването на повереното му имущество.

От прокуратурата съобщават, че в периода 27 март 2015 г. до 05 юни 2015 г. Китов в качеството, като старши продуктов мениджър, умишлено не е положил достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, като не е прекратил доставките на стоките от дружеството „Техномаркет България“ към дружество „МЛЛ Трейд ЕООД“, въпреки достигане на договорения между дружествата кредитен лимит.

Обвиняемият не е предприел и действия по събирана не вземания на „Техномаркет България“ АД към „МЛЛ Трейд“ ЕООД или тяхното обезпечаване.

В резултат на това за „Техномаркет България“ АД настъпила щета в особено големи размери - на стойност 4 229 576 лв. , а престъплението се определя като особено тежък случай.

Предстои насрочването на делото в СГС.

През юни 2015 г. Китов беше арестуван при акция на ДАНС, който беше издирван с Европейска заповед за арест. Италианските власти поискаха задържането му заради данъчни престъпления, свързани с доставка на електроника. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини