Хуморът ще спаси света!

Независимо дали чупейки чинии в Сан Франциско, за да се освободят от стреса, или пиейки бира "Горчива финансова помощ", рекламирана като "горчива бира за горчиви времена" в Канада, хората по света запазиха чувство за хумор през 2008 г. въпреки финансовите проблеми.

Преглед на изминалите събития разкрива много чудати и необичайни истории.

През май ресторант на "Уолстрийт" се похвали, че продава най-скъпия сандвич в Ню Йорк за 175 долара. Той е направен от телешко от Кобе, трюфели, фоа гра и златни люспи.

Банка в Казахстан предложи кредитна карта, инкрустирана с диаманти, за хора с доходи над 300 000 щатски долара.

Бижутер от Токио пък продаваше златни сервизи за хранене за 1 млн. щатски долара.

В Бихар, един от най-бедните индийски щати, хората нямат нужда от чинии. Властите там ги насърчиха да ядат плъхове, като мярка за борба с покачващите се цени и за опазване на зърното. Те обявиха, че плъховете са здравословна алтернатива на ориза.

В Германия кризата доведе до нов интерес към трудовете на Карл Маркс и неговият анализ на капитализма "Капиталът" стана бестселър.

В САЩ bailout (избавям от затруднение) стана дума на годината, а в Москва заради финансовата криза потреблението на водка спадна рязко.

Поляк преживя най-голямата изненада в живота си в публичен дом, когато видя съпругата си да припечелва там.

Най-високият човек в света китаецът Бао Сишун стана най-високият баща в света с раждането на първото му дете.

Италиански мафиот се спаси от затвора, след като се оказа, че заради 210-те си килограма не може да мине през вратата на банята.

Прасе, оцеляло 36 дена под руини след земетресението в китайската провинция Съчуан, стана любимото животно на нацията.

Австралийски кмет си навлече упреци за сексизъм, след като покани гладни за любов грозновати жени да се преселят в града му, където мъжете са пет пъти повече от жените.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини