"Любовни случки" откри в Димитровград художникът Иван Милушев

    Художникът от Благоевград Иван Милушев откри изложба в галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград. „Любовни случки“ се казва експозицията, която представя акварелни картини.

    „За мен това е един любопитен художник, мой колега – директор на галерията в Благоевград и преподавател в Югозападния Университет ", сподели по време на откриването на изложбата уредникът на тукашната галерия Антоанета Станчева. Допълни, че Иван Милушев от години се е наложил като име със собствен стил, както у нас, така и в чужбина.

    Авторът сподели, че с Димитровград го свързват емоционални моменти и е гостувал тук преди много години. Изложбата си определи като опити да разговаря с публиката, но се надява картините му да нямат нравоучителна посока. Иван Милушев благодари на присъстващите, че са уважили откриването.

    Той завършва художествената гимназия в София, а след това НХА-София, специалност „Илюстрация“ при проф. Румен Скорчев. Има над 35 самостоятелни изложби и участия в множество общи изложби в страната и чужбина. През 2014 г. е удостоен с диплом от Кеймбридж за цялостно творчество и принос в развитието на художественото изкуство. Освен акварелни картини, работи в областта на графиката и маслената живопис.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини