Меглена Кунева: Това не е краят на Реформаторския блок

Подадената оставка на премиера Бойко Борисов не означава, че това е краят на Реформаторския блок. Ние сме това дясно, което може да предложи бъдеще, заяви днес по Би Ти Ви вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена Кунева пред Би Ти Ви.

Тя добави, че в последните месеци Реформаторският блок не е работил напълно ефективно заради разделението с ДСБ. Именно това я притеснявало за бъдещето на дясната политика в България.

"За мен да не се подкрепи кандидатът от твоето политическо семейство е просто неприемливо. Все пак видяхме, че не можем да постигнем нещо с ДСБ и решихме да се разделим. Аз искам да им благодаря за всичко свършено", заяви лидерът на Движение "България на гражданите", визирайки решението на лидера на ДСБ Радан Кънев да напусне Реформаторския блок и да направи нова партия.

На въпрос дали съжалява, че напуска властта, образователният министър в оставка каза, че от февруари насам е свършила много работа и това я удовлетворява. Кунева подчерта, че в бюджета за образование за следващата година са заложени пари за увеличение на заплатите, повишаване на квалификацията на учитилите и дигитализация на учебния процес.

По повод бъдещето председателство на ЕС от България, Меглена Кунева подчерта, че България трябва да се подготви добре, защото по време на нейното лидерство ще се разглеждат важни въпроси, като бюджета на ЕС, как се разпределят парите и как се харчат. Тя не се съгласи с мнението на водещия, че цялата работа около председателството се движи от премиера. "Всъщност с почти всички, с изключение на въпроса със сградите, се занимавам аз и екипът ми", допълни Меглена Кунева.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини