6 °C

Зов за помощ: Да помогнем на 16-годишния Синан да живее!

16-годишният Синан от Асеновград има нужда от добри хора, за да се пребори с коварна болест. Ученикът в ПГ "Цар Иван Асен ІІ" вече една година преминава през тежки изпитания.  През ноември 2015 г. му е поставена диагноза Остеосарком на лява предмишница. Започват химиотерапии в УМБАЛ "Свети Георги", които да спрат растежа на тумора и отстраняването му без да се налага ампутация. Но, уви, нещата не се развиват по очаквания начин - вместо да спре своя растеж, туморът започва да се "храни" от терапиите. Синан е насочен към д-р Патриков /ортопед към МБАЛ "Горна Баня"/, който му казва, че трябва да се извърши спешна ампутация на лява предмишница над лакета с оглед риск от поява на далечни метастази. Ампутацията се осъществява на 23 декември м.г. и лечението с химиотерапия продължава.
От проведената на 22 юли 2016-та КТ (компютърна томография) на бял дроб се установяват няколко лезии, суспектни на метастази. Семейството е посъветвано те да бъдат премахнат оперативно. За месец Синан претърпява две операции. В края на октомври следва преглед на PET scan. Резултатите, които пристигат в началото на ноември, показват, че има нови лезии - болестта е доста агресивна. Тогава лекарите съветват семейството да потърси оперативно лечение в чужбина. Единият от тях лично се заема със случая и се свърза със свой колега от Болница San Juan de Dios в Барселона. След оглед на изпратената му документация испанският лекар решава да приеме момчето от Асеновград. Изготвен му е личен план на лечение, според който необходимата сума е 81 302 евро.

Съграждани, съученици, приятели и просто непознати хора с добри сърца вече се организират и чрез различни мероприятия и инициативи се опитват да са в помощ на Синан. Открита е и дарителска сметка на негово име. Набирането на средства набира скорост, но все още не е достигната нужната сума. Ако и вие искате да протегнете ръка в подкрепа на момчето, можете да го направите като изпратите сумата, която решите, на:

ОББ (Обединена Българска Банка)
IBAN: BG96UBBS80021052645440
BIC код: UBBSBGSF
Титуляр: Синан Шенол Мурад
PayPal: mahmure.bg@gmail.com

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини