Каракачанов заподозря външен натиск, за да няма кабинет на Патриотите

За смяната на позицията на ГЕРБ, по отношение на подкрепа за евентуално правителство на Патриотичния фронт, вероятно има и външнополитически натиск, коментира днес по Би Ти Ви съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов. Опасенията идвали, заради желанието на формацията за промени в отношенията с Европейския съюз.

Като друга причина, за променената в рамките на 24 часа позиция, Каракачанов посочи опасения, че след управление на Патриотите, ГЕРБ няма да имат шанс да спечелят избори. Един колега от ГЕРБ ми каза в прав текст: "Вие луди ли сте, да ви дадем мандата. Че вие ако вдигнете пенсиите на 300 лева и екстрадирате афнагистанците, не можем да ви стигнем после", посочи съпредседателят на ПФ.

Красимир Каракачанов подчерта, че ГЕРБ и останалите политически партии, не са демонстрирали отговорност и резултатът ще е шест-седем месеца безвремие. Той оцени вариантът за кабинет в рамките на този парламент като нищожен, клонящ към нула.

Каракачанов посочи, че биха подкрепили евентуален опит на Реформаторския блок да състави кабинет, ако те имат сходни с Патриотичния фронт приоритети. Ставало въпрос за пет основни неща - повишаване на пенсиите, справяне с нелегалните мигранти и битовата престъпност, реформа в енергетиката, която да намали цената на тока и задвижване на икономиката, чрез ефективна работа на администрацията и справяне с монополите.

Красимир Каракачанов смята, че Росен Плевнелиев няма да допусне правителството в оставка да остане до края на януари и така да има един служебен кабинет, назначен от новия държавен глава Румен Радев.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини