БЧК прати психолози в Хитрино

Рано сутринта в Хитрино е пристигнал екип от психолози. Това каза председателят на Българския Червен кръст (БЧК) Христо Григоров, цитиран от "Фокус". Хората от селото са в шок и твърдят, че властите не са оказвали помощ на време и някои от жертвите са заради забавянето на спасителните екипи. Те твърдят още и че пожарната е била без вода. В същото време властите съобщиха, че пожарникарите са пристигнали на 16-тата минута от 20 км. разстояние, а тезата, че са нямали вода била абсурдна. 

По думите на Григоров заедно с Планинската спасителна служба от Троян и Пловдив са осигурени специално обучени кучета, които да помагат при условие, че има хора, които са затрупани в къщите си.

"Купихме вода, храна, екипът е на място", поясни той. Председателят на БЧК заяви, че от застрахователна компания са уверили, че ако е необходимо ще поемат разходите за хеликоптер, който да бъде в услуга на институциите. "Комплексно БЧК е направил това, което винаги е правил, а именно да бъде там, където има нужда от помощ", добави Григоров.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    0 0
    16:58, 10 дек 2016
    Тези истории с психолози стана много шаблонна На хората в случая им трябва храна и подслон а впоследствие и ПАРИ за да си оправят домовете а не ПСИХОЛОЗИ да им ДРЪНКАТ СЛАДКИ и РОЗОВИ успокоителни приказки
Последни новини