Нинова: Приетият мандат от РБ е загуба на време

Приетият мандат от Реформаторския блок е загуба на време, не могат да съставят кабинет в рамките на този парламент, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя коментира приетия от Реформаторския блок мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-ото Народно събрание, предаде"Фокус“. 

„Това „Иди ми - дойди ми“ разтакаване идва повечко. Ние сме за това по-бързо да се върнат мандатите и да се върви към служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни избори“, заяви лидерът на БСП. 

Миналата седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова получи и върна проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

На въпрос как гледа на идеята на министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев кабинетът „Борисов 2“ да бъде назначен за служебен, Нинова заяви, че това е абсурдна идея. 

„Не, не е възможно. Кабинетът „Борисов“ подаде оставка. Така че в същия кабинет, същия състав какво променя? Нали говорим за политическа отговорност“, коментира тя. По думите на Нинова, ако това се случи, ще бъдем свидетели на политическо лицемерие. „Не е работещо, няма доверие и в този парламент“, каза тя.
Според нея това единствено може да се свърже с това, че премиерът в оставка Бойко Борисов играе опозиция сам на себе си. 

Попитана как гледа на идеята на два служебни кабинета в рамките на месец, Нинова посочи ,че сме в такава ситуация, че трябва да се спазва Конституцията.

Парламентарната група на "БСП лява България" ще дари 40 хиляди лева от декемврийските заплати на депутатите за пострадалите в Хитрино, съобщи още Корнелия Нинова. БСП започва да събира доброволци, които след вдигане на забраната за влизане, да помогнат на хората в Хитрино да разчистят отломките и домовете си. Социалистите изразяват уважение и подкрепа на служителите на пожарната и на полицията, които с риск за живота си работят на мястото на трагедията.

От БСП настояват разследването да приключи бързо, да бъде обективно и да не оставя никакви съмнения.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    1 0
    20:40, 13 дек 2016
    Ниновица треска я тресе тази да не се мисли че ще стане първа сила с помоща на товарищ Путин
Последни новини