Нов скандал в съда по делото срещу акушерката, пребила бебе

С пореден скандал започна днешното заседание по процеса срещу акушерката Емилия Ковачева, като последваха нови искания за отводи.

41-годишната Ковачева е подсъдима за опит за убийство на 4-дневната Никол. На 17-и срещу 18 април м.г. през нощта акушерката преби с юмруци и шише и души новороденото момиченце, защото плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на "Софиямед", а животът на Никол бе спасен от лекарите в друга столична болница. 

Днес в съдебната зала на Софийския градски съд се разрази остър спор между адвоката на акушерката - Владислав Янев и процесуалния представител на малката Никол, предаде БНР. 

За пореден път защитникът представи искания за отводи. Това е и постоянна стратегия на адвоката Владислав Янев, който обвинява прокурора по делото Николай Христов, че не е безпристрастен. 

Още от началото на разследването срещу Ковачева и всеки път, когато получи отказ от съда, за да му бъде даден отвода на прокурор Христов, Янев иска отвод на съдебния състав. 

Тази упоритост днес ескалира в отношенията в залата и тогава адвокатката на семейството на малката Никол каза, че нейните клиенти вече се чувстват отчаяни от това, което се случва и даже подозират, че се прави опит делото да бъде решено с извън процесуални способи. 

Какви са точно тези способи адвокат Даскалова отказа да уточни, но каза, че това не е нормално протичащо дело. Призна, че много ѝ се иска самата тя да поиска отвод на колегата си Владислав Янев, но нямало да го направи в името на правото на Емилия Ковачева, да си избере адвоката, който да я защитава. 

И прокурорът по делото Николай Христов обясни, че няма начин, по който да бъдат парирани опитите на адвокат Владислав Янев да бави делото. 

Днес съдът все пак успя да даде ход на делото по същество - с разпит на лекари от болница "Токуда", където бе спасен животът на новородената Никол.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини