Бразилски полицай е признал, че е убил гръцкия посланик

Полицай от Рио де Жанейро е признал, че е убил гръцкия посланик в Бразилия и разследването подозира, че той е действал по поръчка на съпругата на 59-годишния Кириякос Амиридис.

Според полицейски източнизи на телевизия Globo полицаят и бразилката Франсоаз са имали любовна връзка.


Посланикът е бил в отпуск и в района, в който изчезна, бе открита обгорена кола с тяло, което се предполага, че е на Амиридис. Автомобилът е бил нает от жена му и изоставен овъглен под виадукт на магистралата.

Франсоаз, която има 10-годишна дъщеря с посланика, обяви в сряда, че съпругът ѝ е изчезнал от понеделник вечерта.

Полицията твърдеше, че едва ли става дума за отвличане, тъй като досега похитителите да са се обадили и да са поставили условията си.

Сега 29-годишният Серджо Морейра признава, че е убил дипломата в дома му в Нова Игуасу - един от районите в северната част на Рио де Жанейро, в който напоследък полицията отчита ръст на престъпността и насилието.

Полицаят и съпругата са арестувани и никой не коментира нищо повече - полицията, посолството и външното министерство в Атина мълчат.

"Ройтерс" обяснява, че в Нова Игуасу доминират мощни и защитени от политици въоръжени групировки от пенсионирани полицаи или техни действащи колеги, докато не са на работа, както и от пожарникари. Те контролират обширни територии и рекетират неселението да им плаща, за да не пуснат наркобандите там.

По време на избори те осигуряват нужните на политиците гласове, а след това управниците се отблагодаряват като не им пречат да вършат престъпленията си.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини