Плевнелиев изрази съболезнованията си на Реджеп Ердоган

Държавният глава Росен Плевнелиев изпрати днес съболезнователно писмо до президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган за терористичното нападение в Истанбул, при което загинаха и бяха ранени десетки невинни хора. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

"Дълбоко разтърсени сме от жестокото убийство на десетки невинни хора, събрали се да празнуват настъпването на Новата година в сърцето на Истанбул. Този потресаващ акт на терор, извършен хладнокръвно срещу 39 невинни жертви ни наскърби и покруси.

В първия ден от новата 2017 г. аз и целият български народ скърбим заедно с Вас и с приятелския ни турски народ и почитаме паметта на жертвите. Молим се за живота и бързото възстановяване на ранените. И вярваме, че виновният за този варварски акт ще получи заслуженото си, изпитвайки цялата строгост на закона", заявява в писмото си българският държавен глава.

Президентът Плевнелиев изразява от свое име и от името на целия български народ най-искрени съболезнования на близките и роднините на загиналите и надежда за бързото и успешно възстановяване на ранените.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини