Фондация КРОС осигури средства за пет деца със специални потребности от две села в община Смолян

Изображение 1 от 2

    Наскоро учредената Фондация КРОС поема транспортните разходи на пет деца със специални нужди от две смолянски села до 7 СУ „Отец Паисий“ в Смолян. Децата са в неравностойно положение – с увреждания и от социално слаби семейства, които не могат да си позволят разхода за път от домовете им в селата Градът и Тикале до до училище. Те имат нужда от достъп до психолог, логопед и ресурсни учители, които работят в 7-мо СУ.

    Най-близкото училище е в с. Търън, но не разполага със специалисти. Фондация КРОС, която се финансира от заплатите на съветниците от едноименната местна коалиция в общинския съвет на Смолян, ще отдели сумата от 2 500 лв. . Тя ще се използва за общо пет деца, за транспортните им разходи до края на учебната година през м. май. Досега средства за тази цел са събирани по различни начини, включително и от учителите. Преди време фондацията дари 850 лв. за подпомагане изграждането на място за извършване на религиозни обреди в с. Требище.

    Фондация КРОС е създадена с цел подпомагане на образователни, културни и спортни дейности в подкрепа на младите хора в общината, насърчаване на младежки инициативи, както и социални дейности за подобряване средата на живот в Смолянска община. Вече са набелязани конкретни ициативи в областта на образованието и училища в региона, за които Фондация КРОС ще окаже подкрепа.

    При встъпването си в длъжност общинските съветници от КРОС се отказаха от заплатите си и призоваха това да направят и останалите общински съветници местния парламент.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини