Кънев: Радев и Борисов обслужват Божков с тол системата

ГЕРБ и БСП се опитват да дадат поръчката за тол системата на фирми, свързани с Васил Божков. Контролът на трафика е контрол над контрабандата и бежанския поток.
Неотдавна новоизбраният президент Румен Радев атакува управляващите, като заяви, че Пътната агенция не спазва нареждането на премиера в оставка Бойко Борисов да не се подписват обществени поръчки. Повод за това стана поръчка за въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона. 

От правителството обясниха, че поръчката всъщност е пусната още преди 9 месеца, но след като няколко пъти е била спирана заради обжалване, сега е била възобновена. Веднага след това стана ясно, че тя отново е спряна, заради ново обжалване. 

"Радев и Борисов, и ГЕРБ и БСП заедно обслужват интереса на Васил Божков, а прокуратурата мълчи. Това е корупция. Трябва да се води борба това да не се допусне. Г-н Радев има малка представа и за пореден път е бил подведен от БСП. Излязоха поредица от много сериозни материали, по които откъм властта има пълна тишина, че става дума за нагласяне. Поставянето на тол системата в съмнителни, меко казано, ръце с помощта на държавата е заличаване на българската държава от картата на общоевропейската сигурност", коментира Кънев в предаването "На четири очи". 

На въпрос не е ли бил именно Радев против тази обществена поръчка, той отговори, че подаването на топката не се нарича конфликт. 

Кънев коментира и последните събития в СДС - лидерът на софийската организация на партията Любен Петров поиска скъсване на отношенията с ДБГ и търсенето на партньорство с ДСБ (малко по-късно той беше отстранен от поста - б.р.). 

"Огромното мнозинство от седесарите винаги са търсили промяна. Затова всички сме били седесари. Да се откъснеш от номенклатурата, от мафията, от тази унизена външнополитическа позиция - това значи да си седесар. Можем ли да съберем в себе си сили, да тръгнем към смела промяна, каквато ГЕРБ не желае?", попита Кънев. 

Той приветства учредяването на партията "Да, България" на бившия правосъден министър Христо Иванов. И заяви, че вратата на ДСБ е широко отворена за разговори. Според него евентуално създаване на антикорупционен блок е добра идея. 

Лидерът на ДСБ коментира последните обвинения, повдигнати от прокуратурата на бивши министри, сред които и кандидат-президентът на РБ Трайчо Трайков. 

„Прокуратурата работи като черна пиар агенция. Тя много пъти е повдигала обвинение и всеки път се е проваляла с гръм и трясък. Последният случай е Христо Бисеров. Прокуратурата умишлено повдигна обвинение, което да падне в съда, за да измие този депесар, този ортак на Пеевски", каза Кънев, след като бившият депутат от ДПС беше окончателно оправдан и се връща в партията. 

По повод това, че е адвокат на друг министър, станал клиент на прокуратурата - Николай Ненчев, той добави: 

"Ще отида да се забавлявам в съдебна зала, ако въобще вляза там".
 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини