Набират жени за бране на ягоди в Испания

Испанска фирма търси жени на възраст между 20 и 40 години за бране на ягоди, съобщават от Бюрото по труда в Асеновград. Няма изискване за специално образование, не се изискват и професионална квалификация или шофьорска книжка. Предимство са обаче наличието на опит, както и основно владеене на испански език. Познанията по eзика биха могли да носят предимство при окончателното интервю.

Брутна заплата е 40.15 €/ден или 38.70 €/ден след удръжките за здравни осигуровки и ДОД. В края на всеки месец се удържат и вноските за социално осигуряване. Заплащането е по банков път/дебитна карта два пъти месечно. Месторабота е в различни стопанства в провинция Уелва като датата за започване на работа е 1 февруари. Съгласно колективния трудов договор, работното време е 6,5 часа/ден. Жилището се осигурява безплатно от работодателя, но храната е за сметка на всяка от работничките. Билетът до Испания се заплаща от работодателя, като стойността му се удържа от първата заплата. Връщането до България се заплаща от него, но само ако работничката остане до края на кампанията. Заплащат се и режийните разходи (ток, вода, газ в месечен размер около 15-20 € на човек.

При кандидатстване в Бюрото по труда е нужно копие на документ, който да удостоверява наличието на NIE (идентификационен номер на чужденец) и/или номер на испанска социална осигуровка. Крайната дата е 13 януари. Не е необходима предварителна регистрация в Бюрото по труда като безработно лице, уточняват от там.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини