Симеонов: Свихме влиянието на ДПС и на Турция

От името на Патриотичния фронт считаме, че работата на 43-ото Народно събрание беше изключително успешна, заяви от парламентарната трибуна Валери Симеонов.

Въпреки че Цецка Цачева не успя да стане майка на нацията, тя е безспорната добра майка на българския парламент. С тези думи завърши последното си слово пред 43-ия парламент съпредседателят на ПФ Валери Симеонов. 
Преди това председателя на НС Цецка Цачева получи букет от името на ГЕРБ, който и бе поднесен от Цветан Цветанов. 

Цветанов благодари на Цачева, че е изтърпяла цялото негативно говорене от парламентарната трибуна - което, подчерта той, е недостойно за българското НС и руши неговия авторитет. 

В  декларацията от името на Патриотичния фронт Валери Симеонов каза, че най-важната задача на ПФ е била ограничаването на влиянието на ДПС и други партии чрез изключването им от управлението. Никога повече ДПС няма да бъде балансьор в Народното събрание, допълни още той.

Втората задача, която успяхме да реализираме, е ограничаване на влиянието на Турция върху вътрешнополитическия живот на България, ограничихме близо четири пъти броя на секциите в Турция, посочи той и допълни, че никога повече ДПС няма да бъде балансьор в НС. 

Симеонов отбеляза приемането на закона за забрана на носенето на облекло, покриващо лицето, както и мерките за противодействие на нелегалната миграция чрез изграждането на ограда, която вече е пред завършване. 

Симеонов подчерта още приетите промени в Конституцията, мерките срещу битовата престъпност, подкрепа на реформата в армията, защитата на българската природа, увеличението на бюджета за образование и култура. По думите му един от най-сериозните постижения е свързано с промените в Закона за енергетиката и запазването на цената на тока. 

Успяхме да спасим от гибел няколко хиляди дребни търговци, които се занимават с производство на домашна ракия, отчете още той.

Имаше и доста решения, които не успяхме да прокараме, коментира Валери Симеонов. 
Сред примерите, които той посочи в това отношение, е минималната пенсия да стигне 300 или поне 200 лева, инкриминиране на проповядването на радикален ислям, приемане на закона за вероизповеданията, който да забрани финансирането на вероизповеданията с външни средства, както и закона за прекратяване на договорите за ТЕЦ "Марица-Изток" 1 и 3. 

Все пак Валери Симеонов изрази като цяло удовлетворение и каза, че е изненадан от високото ниво и квалификация на хората в парламента.Според него една от основните причини за ниския рейтинг на Народното събрание е била, че премиерът си е позволявал да се намесва в работата на парламента и това несправедливо е понижило рейтинга на законодателния орган.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини