Осъдиха богослов за детско порно

Бургаският районен съд наложи условно наказание от 1 г. и 9 м. "лишаване от свобода" с 4-годишен изпитателен срок на магистър по теология за детско порно.

Виталий Ч. е признат за виновен за това, че на 28 септември 2015 г. в жилище в Бургас е държал на твърдия диск на лаптопа си порнографски материали с дете, които е и разпространявал в интернет, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Подсъдимият, който има завършена магистърска степен по теология (библейско и догматическо богословие), проявявал интерес към порнографски материали с деца - видеозаписи и снимки, с които се снабдявал от интернет.

Разследването срещу Виталий Ч. започнало през юни 2015 г., когато в Сектора за борба с организираната престъпност в Бургас постъпила информация, че потребител с IP адреса на подсъдимия е проявил неестествено повишена активност в интернет пространството, като генерирал голям по обем трафик на данни насочен към сървъри извън територията на България. Трафикът бил насочен към сървъри за споделяне на информация, от които се споделяли порнографски видеоматериали с участието на малолетни лица. 

Три месеца по-късно богословът бил задържан, а при обиска на жилището му било установено, че на компютъра е инсталирана програма за споделяне на файлове. 

При стартиране на тази програма бил установен файл с обем от 7.05 GB, заявен за сподeляне, който при пускането на програмата стартирал споделянето на файловете в него, които били с порнографско съдържание. Било установено, че на работния плот на компютъра се намират изведени две папки с големина от 29.1 GB, които също съдържали порнографски материали.

Районните магистрати наложиха на Виталий Ч. наказание от 1 г. и 9 м. „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от 4 години. Наложена му е и глоба в размер на 2500 лв. 

Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини