Съдят глухоням за убийството на възрастна жена преди 8 г.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишен мъж за убийство и сексуална гавра с 85-годишна жена преди близо 8 години.

Случаят беше разкрит едва преди месеци, след като той направи опит да блудства с друга жена.

Васил Петров е обвинен, че на 18 февруари 2009 г. е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление, чрез употреба на сила и чрез превеждането й в безпомощно състояние на жертвата, и за умишлено убийство по особено мъчителен и жесток начин, съобщиха от прокуратурата. 

Васил и Диана Андонова живеели в село Първенец и се познавали. Той е глухоням, но й помагал в домакинството, а тя му давала храна. Пенсионерката живеела сама от 1988 г., когато съпругът й починал. 

Към 21 часа във фаталния ден Васил влязъл в къщата. Жената гледала телевизия, а в стаята й било тъмно. Легнал до нея и започнал да я опипва. Жената се развикала и се опитала да го отблъсне. Той обаче започнал да я удря с юмруци по лицето и да я души. 

Въпреки съпротивата, той извършил блудствени действия с пострадалата, като едновременно с това удрял главата й с юмруци и в рамката на леглото. 

Когато тя спряла да се съпротивлява, обвиняемият видял, че има кръв наоколо и си тръгнал. Прибрал се в къщата, където живеел с баща си. Свалил дрехите си, по които имало кръв, и ги хвърлил в кофата за боклук. 

В резултат на нанесените удари и душенето, пострадалата починала. На следващия ден трупът бил намерен от неин близък. 

Убиецът обаче е останал неразкрит години наред. Това става едва след като на 30 август 2016 г. Васил влязъл в дома на друга възрастна жена и опитал да блудства с нея. Глухонемият помагал и на нея в домакинството. Той седнал до жената на леглото и започнал да я опипва, въпреки нейното нежелание. Тя успяла да включи телевизора, той се стреснал от светлината и избягал през прозореца. 

С помощта на ДНК-анализ, иззет от мястото, резултатът от който съвпаднал с този от трупа на убитата през 2009 г., Васил бил уличен. Той признал вината си. 

Според заключението на съдебно-психиатричната експертиза мъжът е можел да ръководи действията и постъпките си. Той е действал спрямо пострадалата жена с насилие и физическа агресия, без да проявява съчувствие, отговорност и зачитане, което е относимо към особената жестокост, според вещите лица. 

След случая от миналото лято съдът наложи постоянна мярка за задържане на Васил Петров, въпреки протеста на защитата, че искал да се жени. 

"Престъплението спада към така наречените „Студени досиета”, които се работят под ръководството на ВКП, съвместно с ГД „Национална полици” и ОДМВР Пловдив”, каза тогава директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини