Peugeot 3008 - официални снимки и детайли

До този момент работата на Peugeot върху новия им компактен кросоувър 3008, който би трябвало да се появи през първата половина на тази година, бе доста подробно и качествено документирана от серия шпионски фотографи, та дори и от много любители. Най-накрая обаче се появиха и шпионски снимки на новия кросоувър, като заедно с тях бяха разкрити и нови детайли относно окончателната спецификация на 3008.

3008 e базиран на модифицирана версия на платформата на 308. В резултат на това гамата двигатели е останала почти непроменена спрямо тази на популярния хечбек. Това означава, че 3008 ще се предлага с базовия 1.6-литров бензинов агрегат с мощност от 120 к.с., както и с 1.6-литров турбо двигател със 150 налични кончета и 2-литров турбодизел с потенциала на 163 коня. Предвижда се и 1.6-литров турбодизел, който ще генерира 110 к.с. Както се индикираше и от концептуалния Prologue HYmotion, до 2011 година ще се предлага и дизелово-електрическа хибридна версия на модела.



Peugeot представиха преддстоящия си кросоувър под формата на Prologue HYmotion, който бе показан по време на миналогодишното издание на автомобилното изложение в Париж. Очакваше се и серийната версия да се повлияе силно от него. Prologue очевидно бе заимствал доста от настоящите предложения на Peugeot в класа на SUV и миниваните, като това включва и големия 4007. Запазена марка са формата на решетката и доста изразеният нос. Единствените данни, които бяха предоставени, са, че Prologue е с хибридна задвижваща система – съответно с мощност от 200 к.с. и емисии на СО2 от само 109 г/км. Автомобилът ще може да бъде каран и в само електрически режим, но все още не е казано много за някаква разстояния или скорости.Дотук с прототипа.



Първоначалните шпионски снимки, които се бяха появили на френския сайт Forum-Peugeot, така и не успяха обаче да потвърдят някакъв окончателен екстериорен дизайн. Предполага се, че ще има стъклен прозрачен покрив, който осезаемо ще увеличава пространството на относително компактната кабина. Освен това се очаква дисплей на предното стъкло, система за контрол на стабилността, електрическа ръчна спирачка, асистент за потегляне по нанагорнище, както и асистент при паркиране, който алармира при прекалено доближаване до обект. Всичко това определено би създало усещането за лукс в бъдещия SUV.



Новият 3008 представлява дългоочакваният конкурент на коли като Renault Scenic и успешният представител на Nissan – Qashqai. Очаквайте колата да дебютира по време на автомобилното изложение в Женева през март. След това продажбите в Европа би трябвало да започнат през третата четвърт на 2009 година.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини